HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 msk salt
5 dl siktat dinkelmjöl
5 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standardfilmjölk
1/2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
2, BLANDA samman samtliga torra ingredienser
i en stor bunke eller i en rymlig matberedare.
Blanda ordentligt .
3, TILLSÄTT filmjölk och sirapen .
Degen ska vara lös .
4, SMÖRJ och bröa två brödformar , ca 1 1/2 liter
vardera och häll smeten i formarna .
5, GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter ,
täck nu över bröden med ugnsfolie och grädda i
ytterligare 40 - 45 minuter .
6, KÄNN med sticka .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar