måndag 28 juli 2025

RABARBERPAJ MED INGEFÄRA , 6 - 8 BITAR .

 


                                      HEJSAN  !


DETTA  underbart  enkel  rabarberpaj  som  får  lite

kryddig  smak  av  ingefära .


HÄR ÄR RECEPTET :

100  g  rumsvarmt  smör

1 1/2  dl  strösocker

1  dl  vetemjöl

1 1/2  dl  havregryn

1  tsk  vaniljsocker

1  tsk  bakpulver

2  ägg

1/2  dl  vispgrädde

FYLLNING :
ca  4  dl  rabarber,  skuren

i tunna  skivor 

1  msk  färsk  ingefära, riven

 1  msk  potatismjöl

GARNERING:  

mandelspån,  1-2 msk .


SÅ HÄR GÖR DU :
  

1, SMULDEG :

SÄTT ugnen på 175 grader.


Vispa  smör  och  strösocker luftigt .

2,  BLANDA  ihop vetemjöl, havregryn,

vaniljsocker  och  bakpulver i en bunke.

Vänd ner de torra ingredienserna  i  smöret .

3,  VISPA  upp  äggen  i en  bunke  och  vispa 

sedan  i  grädden .

Vänd  ner  äggblandningen  i  smeten .

4,   FYLLNING :

BLANDA  rabarber  och  ingefära  med potatismjöl.

Lägg fyllningen i en smord  pajform , ca  26  cm  i

diameter .

Fördela  smuldegen över  rabarbern  och  strö  över 

mandelspån .

5,   GRÄDDA  pajen  mitt  i  ugnen  i  ca  25  minuter

tills  den  fått  fin  färg .

SERVERA ,  den  ljummen  med  t ex ,vaniljglass  och

färska  jordgubbar .


LYCKA TILL !

HIMLA GO'    PAJ !

Inga kommentarer: