HEJSAN !
DETTA underbart enkel rabarberpaj som får lite
kryddig smak av ingefära .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl vispgrädde
FYLLNING :
ca 4 dl rabarber, skuren
i tunna skivor
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk potatismjöl
GARNERING:
mandelspån, 1-2 msk .
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULDEG :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker luftigt .
2, BLANDA ihop vetemjöl, havregryn,
vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna i smöret .
3, VISPA upp äggen i en bunke och vispa
sedan i grädden .
Vänd ner äggblandningen i smeten .
4, FYLLNING :
BLANDA rabarber och ingefära med potatismjöl.
Lägg fyllningen i en smord pajform , ca 26 cm i
diameter .
Fördela smuldegen över rabarbern och strö över
mandelspån .
5, GRÄDDA pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter
tills den fått fin färg .
SERVERA , den ljummen med t ex ,vaniljglass och
färska jordgubbar .
LYCKA TILL !
HIMLA GO' PAJ !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar