söndag 13 april 2008

Läckert matbröd med soltorkade tomater ca 12 bitar

hej,nu ska vi baka bröd.

50g jäst
4dl vatten
1tsk salt
2msk strösocker(gärna RÅSOCKER STRÖ)
5msk olivolja
1/2dl havrekli
10-12dl vetemjöl
12 soltorkade tomater i olja
kvistar av färsk Rosmarin
1-2msk flingsalt
2 msk olivolja.

Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader.
Häll det i en matberedare och smula i jästen.
Tillsätt salt ,socker o olja.
Rör runt så allt blandas.
Tillsätt havrekli och sedan vetemjöl lite i taget
och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter.
Täck degen och låt den jäsa i matberedarenca 45 minuter.
Smörj en form (ca 20gånger30 cm) med olivolja.
När degen jäst färdigt ,kör den några varv
så att den känns smidig.
Tryck ut degen i den smorda formen.
Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Strax innan brödet ska in i ugnen trycker Du ner
de soltorkade tomaterna halvvägs i degen.
Stick även ner några kvistar Rosmarin här o där.
Ringla över några msk av en extra god olivolja
och strö över flingsalt.
Grädda 35-40 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Låt brödet svalna lite innan Du knackar ur det ur formen.

En god ost till är inte dumt.Eller vad Du gillar som pålägg.

Inga kommentarer: