tisdag 22 april 2008

Skinkrullar på rotfruktsbädd.4 port.

500 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
2röda paprikor (ta gärna spetspaprika den är sötare)
2 msk olivolja med citrussmak.
2 vitlöksklyftor.
1 tsk timjan
salt
200 g grön sparris
150g spickeskinka

Örtsås:
0,5 msk finhackad persilja
0,5 msk finhackad gräslök
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
salt o peppar.

Ugn 225 grader

Gör så här:
Skala o klyfta rotfrukterna.
Lägg dem i en ugnsfast form med bakapper.
Kärna ur och skär paprikan i tjocka strimlor,
lägg även dem i formen.
Ringla olivolja över rotfrukterna.
Pressa över vitlök och strö på timjan
och salt.
Stek grönsakerna i ugnen 20 min.
Ansa sparrisen och förväll den i lättsaltat
vatten några minuter.
Gör små buntar av sparrisstjälkarna.
Linda skinkskivor runt varje sparrisbunt
så att de blir små paket.
Ta ut ugnsformen med rotfrukterna
och lägg på sparrispaketen.
Ställ in i ugnen ytterligare ca 10 min.
ÖRTSÅS:

Inga kommentarer: