måndag 5 maj 2008

Fryst cheesecake med hallon 6 port.

mmm, så gott .

150 g osötad mysli eller
8 digestivekex med grahamsmjöl
3 msk hemesetas lättströ
1/2 dl flytande margarin
200 g frysta hallon
300 g mager kesella
2 ägg
några blad färsk citronmeliss

Gör så här :
Börja med bottnen.
Lägg myslin eller kexen i en mixer
eller matberedare och kör till smulor.
Söta med 1,5 msk lättströ och
fukta med flytande margarin.
Lägg smulmassan i en form
med löstagbar botten (20-22 cm i diam.)
Och tryck ut till ett jämnt lager
med fingertopparna.
Ställ in i kylen medan Du förbereder det övriga.
Häll hallonen i mixern och kör ett par varv.
Lägg i kesella,äggulor,1,5 msk lättströ
och starta maskinen igen.
Låt rotera till en rosa massa.
Vispa de två äggvitorna till ett fast skum
och blanda samman.
Bred ostmassan ovanpå smulbottnen
och täck över formen med folie.
Ställ in i frysen och frys in.
Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
före serveringen.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.

Ljuvligt gott ,prova Du också!

Inga kommentarer: