onsdag 4 juni 2008

AMBROSIAKAKA . CA 10 BITAR.

Gillar Du ambrosiakaka?
Det hör iallafall sommaren till.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokande vatten.

GLASYR:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
syltat apelsinskal

Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker poröst.
Blanda vetemjöl med bakpulver
och häll försiktigt ner det i äggsmeten.
Blanda sist ner det kokande vattnet.
Slå smeten i en väl smord och bröad
tårtform.
Grädda i 175 grader ca 40 min.
Rör samman florsocker och
vatten till en glasyr.
Bred glasyren över den avsvalnade
tårtan och strö över hackat , syltat apelsinskal.

Om Du vill göra det extra festligt
kan Du köpa en paket Marsansås
och göra en kräm .
allt står hur Du ska göra krämen på paketet.
När kakan svalnat , skär Du av ett lock
i mitten på kakan.
Ta krämen och stryk den över kakan
och lägg på locket igen .
Ställ in i kylen en stund.

Mycket gott till kaffet.

Inga kommentarer: