1gul lök
100 g champinjoner
1 msk smör
2 kotletter
1/2 tsk salt
1 krm sv.peppar,
torkad eller färsk rosmarin
SERVERA TILL:
200 klyftpotatis
och en grönsallad.
Så här gör Du:
Skala och skiva löken.
Skiva champinjonerna.
Stek i hälften av smöret,
tills löken är mjuk och
svampen har fått fin färg.
Ta upp det frästa.
Stek kotletterna i resten
av smöret, på något starkare värme
3 min per sida, ungefär.
Salta o´peppra köttet.
Lägg tillbaka lök och svamp
och låt det bli riktigt varmt.
Krydda med rosmarin.
SERVERA:
med klyftpotatis och rosmarin.
(om Du vill ha en mjukare kotlett
koka i -1 tärning köttbuljong/4 dl vatten ,30-40 min.)
efter att Du har brynt kotletten.
Det här smakar fint!
onsdag 4 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar