tisdag 3 juni 2008

MIN GODA TOSCAKAKA

2 ägg
2 dl socker knappt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel

Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker tills det pöser
med el-visp.
Tillsätt mjölet, som först blandas
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält, avsvalnat smör.
Häll smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i 175 grader i ca 25 min.
Gör under tiden glasyren, genom att
lägga alla ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det inte
komma i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
(det binder inte sig samman)
Bred ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 min.
eller tills kakan fått läcker ljust brun färg.

Denna kaka slår alltid väl ut.
Vacker att titta på och underbart god.

Lycka till !

Inga kommentarer: