fredag 5 september 2008

BJÖRNBÄRSGLASS 6 PORT.

Nu är det ju sensommartid
prova denna goda efterrätt.

3 äggulor
1 dl florsocker
1/2 liter björnbär
3 dl vispgrädde
ev. 1 msk konjak.

Sås:
200 g björnbär
2 msk vatten
1 dl socker
1-2 msk potatismjöl.

Så här gör Du:
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Mosa bären lätt med gaffel
och rör ner i äggsmeten.
Vänd ner vispad grädde
och tillsätt ev. konjak
Häll smeten i en 1 1/2 litersform
och frys i minst 4 timmar.
Koka upp björnbär, vatten
och socker .
Rör ut potatismjöl i lite vatten
och red av såsen.
Låt den få ett uppkok.
Servera glassen med varm björbärssås.

Så här enkelt är det att göra egen Glass.

Inga kommentarer: