onsdag 17 september 2008

KOKOSDOFTANDE THAIGRYTA. 6 PORT.

Denna är riktigt god.
175 g palsternacka
200 g squash
1 liten rödlök
600 g kycklingfile
1 burk kokosmjölk
1 msk finriven färsk ingefära
1-2 msk röd currypasta
4 dl kokta kidnibönor eller adzukibönor
finrivet skal o´saft av 1 lime
2 msk finhackad koriander eller basilika
olja för stekning (ej olivolja)

Så här gör Du:
Skala och tärna palsternackan grovt (lite sötaktig i smaken)
Tärna squashen i lika stora bitar.
Klyfta rödlöken.
Strimla kycklingen och stek i olja några minuter.
Tillsätt kokosmjölken med ingefära och
currypasta , koka upp.
Lägg i palsternackan och låt puttra ca 5 minuter.
Lägg i rödlök, bönor och squash och låt
puttra ytterligare 5 min. tills alla
ingredienser är mjuka.
Smaka av med saft o´skal från lime,
salt och en nypa socker (nypa - mellan tummen o´pekfingret)
Strö över kryddgrönt .
Servera gärna med AVORIORIS
eller Jasminris.

Smaklig måltid.

Inga kommentarer: