söndag 28 september 2008

KRÄMIG KYCKLINGRISOTTO MED TOMAT. 4PORT.

Detta är gott må Du tro.

1 gul lök
1 msk smör
3 dl matris
7 dl hönsbuljong(tärning + vatten)
1 grillad kyckling
3-4 plommontomater
1 /2 kruka basilika
1 dl creme fraiche
1 dl färskriven parmesanost
1/2 tsk salt
1/2 krm sv.peppar

Så här gör Du:
Skala och finhacka löken.
Fräs lök och ris i matfettet i en traktörpanna
(en vid, låg kastrull)
Tillsätt buljongen och låt riset koka under lock ca 20 min.
Ta bort skinn o´ben från kycklingen.
Skär kycklingköttet i mindre bitar.
Skölj och tärna tomaterna.
Repa bladen från basilikan.
Rör ner creme fraiche och ost i det färdiga riset.
Smaka av med salt o´peppar.
Vänd ner kyckling,tomater och basilika i riset.
Servera kycklingrisotton med en grönsallad
och extra svartpeppar för den som önskar.

4 Kycklingfileer som strimlas kan ersätta den hela kycklingen.

Smaklig måltid.

Inga kommentarer: