söndag 28 september 2008

SENAPSGRATINERAD KRABBA. 4 PORT.

Nu är det ju krabbtider prova detta recept.

4 st. krabbor ca 400g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk konjak eller
vitt matlagningsvin
1 tsk salt
1/2 - 1 krm kajennpeppar
1/2 dl hackad gräslök
2 dl riven ost

Så här gör Du:
Lägg krabborna på ryggen och
bryt loss klor och ben.
Bänd upp skölden med en liten kniv.
Tag loss romkakan och släng bort
gälar och mage.
Peta ur allt kött ur krabban.
Krossa klor och ben och peta
ur köttet därifrån.
Lägg krabban på en plåt.

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken i matfettet i en kastrull.
Rör i mjölet och späd med vattnet.
Tillsätt creme fraiche och senap.
Låt såsen koka ca 5 min . under omrörning.
Smaka av med konjak ,salt och peppar.
Rör i krabbköttet och gräslöken.
Fördela stuvningen i krabbskalen
och strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10 min.
Servera krabborna med en
blandad sallad och rostat bröd.

om Du tar mindre ugnssäkra portionsformar
så räcker receptet till 8 portioner.
Lycka till.

Inga kommentarer: