lördag 4 oktober 2008

UGNSBAKAD SHARONFRUKT. 4 PORT.

Detta är riktigt smarrigt.

4 stora sharonfrukter
rivet skal av en tvättad citron
1 msk råsocker
1/2 tsk nystötta
kardemummakärnor.
2 tsk pressad citron.
TILL SERVERING:
1,5 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 225grader .
Dela sharonfrukten och lägg
halvorna på en plåt med
bakplåtspapper.
Blanda citronskal,socker och
kardemumma och strö över frukten.
GRATINERA :I mitten av ugnen
tills frukten är mjuk och sockret
har en gyllenbrun färg, ca 15 min.
Tiden är beroende av hur mogen
frukten är - den ska bli mjuk
men inte mosig.
Ta frukten ur ugnen och
pressa över citron.
SERVERA genast med en klick yoghurt.

Detta måste Du prova .

Inga kommentarer: