måndag 24 november 2008

MIN JUL-PEPPARKAKA MED LINGON.

Ett gammalt recept som inte är
svårt att lyckas med.

75 g smör
2 dl ljust farinsocker
3 ägg
1 dl gräddfil
1 dl (knappt) fast lingonsylt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU:
Rör samman smör och socker väl.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Rör kraftigt mellan varven.
Tillsätt gräddfil,lingonsylt och kryddor.
Blanda vetemjölet med bakpulver
tillsätt det och rör om .
Smörj och bröa en form på 1,5 liter.
Häll i smeten.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen.
UGN 175 GRADER I 45 MIN.

Denna kaka är godast om den får stå
till sig en dag eller två.
LYCKA TILL och
GOD JUL .

Inga kommentarer: