måndag 10 november 2008

PÄRONKAKA MED MANDELMASSA.8-10 BITAR.

Kom över på en fika.
Bjud , denna goda kaka.

2 ägg
1 dl socker
100 g smör
1 dl Kesella Vanilj
100 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort päron eller 2 små.

Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och rör ner det i smeten.
Tillsätt KESELLA och mandelmassa.
Blanda mjöl , bakpulver och
hälften av kanelen.
Rör ner det och fördela smeten i formen.
Kärna ur och skär päronet i klyftor.
Stick ner dem till hälften i smeten.
Pudra över resten av kanelen.
Grädda i nedre delen av ugnen
45-55 minuter.
Låt kakan svalna.

Så mumsigt gott till kaffet.
Har Du provat att lägga lite
kardemumma i kaffefiltret
när Du brygger kaffe. mmmm.

Byt ut sockerkaksform mot
bullformar i metall .

Inga kommentarer: