torsdag 24 april 2008

Grötbullar (70-80 bullar)

Idag har jag bakat bröd på överbliven gröt.

Du har kanske lust att prova dessa bullar.1l.vatten, 4dl vetekross ,
0,5 dl linfrö
0,5 tsk havssalt
1 dl russin
50 g jäst
0,5 liter grahamsmjöl
vetemjöl till utbakningen.

Koka upp vattnet tillsätt vetekross,
linfrö, russin o salt, koka 15 minuter.
Låt det svalna .Rör ut jästen i lite ljummet vatten
och tillsätt gröten.
Arbeta in mjölet till en lagom fast deg .
Formas till släta bullar.
Lägg bullarna på klibeströdd plåt
att jäsa, pensla med filmjölk.
Gräddas i 275 grader ca 15 min.

Dessa bullar är inte på överbliven gröt.
Men de är lika saftiga och goda.
Så får du över Havregrynsgröt,släng den inte.
Lycka till!

Inga kommentarer: