Idag har jag bakat bröd på överbliven gröt.
Du har kanske lust att prova dessa bullar.1l.vatten, 4dl vetekross ,
0,5 dl linfrö
0,5 tsk havssalt
1 dl russin
50 g jäst
0,5 liter grahamsmjöl
vetemjöl till utbakningen.
Koka upp vattnet tillsätt vetekross,
linfrö, russin o salt, koka 15 minuter.
Låt det svalna .Rör ut jästen i lite ljummet vatten
och tillsätt gröten.
Arbeta in mjölet till en lagom fast deg .
Formas till släta bullar.
Lägg bullarna på klibeströdd plåt
att jäsa, pensla med filmjölk.
Gräddas i 275 grader ca 15 min.
Dessa bullar är inte på överbliven gröt.
Men de är lika saftiga och goda.
Så får du över Havregrynsgröt,släng den inte.
Lycka till!
torsdag 24 april 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar