söndag 8 juni 2008

LEVERGRYTA MED PURJOLÖK OCH BACON.4PORT.

400g ugnötslever
1 purjolök
smör
2 msk vetemjöl
1 dl buljong
2 dl matlagningsgrädde
eller vispgrädde.
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 paket bacon ca 150 g

Så här gör Du:
Torka levern. Skär den i centimetertjocka
strimlor.Skölj purjolöken och strimla den.
Bryn levern i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken .Strö över mjölet
och rör om.Späd med buljong och grädde.
Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar.
Klipp baconet i strimlor rakt ner i en varm
stekpanna.Stek baconet och låt det rinna av
på hushållspapper.Strö baconet över grytan.

SERVERA:
med kokt ris eller potatis och sallad
och lingonsylt.

Det här är faktiskt väldigt gott.
prova.

Inga kommentarer: