onsdag 29 april 2009

CITRONCHEESE- CAKE . 8-10 BITAR.

Denna är läskande mmm ,

15 digestivekex
50 g smör el. margarin
FYLLNING:
2 burkar kesella (250 g )
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
med citronsmak
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk rivet citronskal
GARNERING:
färska frukter eller bär .
Sätt ugnen på 150 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en kastrull eller
i en skål i microvågsugnen på
full effekt (max 800 w ) ca 30 sek.
Krossa kexen och blanda med matfettet.
Tryck ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter.
Blanda kesella , florsocker , ägg ,
creme fraiche och citronskal
till en jämn smet .
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen
tills massan har stelnat 1 - 1 1/2 timme.
Låt kakan kallna .
Garnera med färska frukter eller bär .

Examenskaka kanske !
så underbart god .

Inga kommentarer: