fredag 8 maj 2009

LAXPAJ 4 PORT.

Denna är så mmm , goood .

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten .
FYLLNING :
250 g varmrökt lax
3 ägg
2 1/2 dl matlagnings-
grädde
1/2 dl hackad gräslök
salt o´peppar
ÖRT - OCH ROMSÅS :
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackade örter dill ,
persilja och gräslök
2 msk röd stenbitsrom .
UGN : 225 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :
Hacka ihop mjöl , smör och vatten
till en deg gärna i matberedare .
Kavla ut och lägg i en form ,
23 cm i diameter.
Låt stå kallt i 30 min.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
Klipp eller smula laxen i mindre bitar
och lägg i pajskalet .
Vispa ihop ägg , grädde , gräslök,
salt och peppar och häll över laxen .
Grädda i 30 min . tills fyllningen
stannat .
Rör ihop creme fraiche, majonnäs ,
örter och rom och smaka av med
salt och peppar .
SERVERA såsen till pajen tillsammans
med sallat och dillvippa .

SMAKLIG SPIS !

Inga kommentarer: