söndag 19 juli 2009

PLOMMONMARMELAD . CA 1 KG

Hej , hoppas att NI är kvar
och tittar på min receptsida då o´då .
Jag har åter- igen varit inlagd på
sjukhus i 3 veckor lite drygt, men
är nu hemma igen....
Så nu drar vi igång igen .

1 kg plommon
1/2 dl vatten 6 dl strösocker
1 liten citron
SÅ HÄR GÖR DU :
Skölj och kärna ur plommonen.
Lägg dem i en kastrull
tillsammans med vattnet.
Koka sönder dem på svag värme.

Tillsätt sockret .
Riv det gula på citronen
och blanda ner det tillsammans
med citronsaften.

Koka marmeladen på svag värme
under omrörning tills den
tjocknat något .

Gör marmeladprov.

Häll upp på varma burkar
och låt kallna .Förvara kallt .

MARMELADPROV :
Slå upp lite marmelad på ett
kallt fat och låt snabbkallna i kylen.
Dra en sked igenom marmeladen ,
som är färdig om spåret inte flyter ut .

All lycka till .

Inga kommentarer: