söndag 30 augusti 2009

LAMMKOTLETT I KRYDDSÅS .2 PORT.

Så var det ju detta med lamm...
ja ..

2 lammkotletter 175 g
2 tsk flytande margarin
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm sv.peppar
SÅS :
1 1/2 dl buljong tex, consomme
eller av tärning
1/2 dl färska basilikablad
1 dl persiljeblad
2 msk creme fraiche

Så här gör DU :
Stek kotletterna i matfettet
i en stekpanna på medelstark
värme 2 -3 min /sida
Salta och peppra .
Lägg buljong , basilika och persilja
i en mixer och kör till en finfördelad
massa .
Häll den i en kastrull och
låt den koka upp .
Vispa i creme fraiche .
Servera kotletterna nystekta
med såsen ,kokt potatis och
sockerärter eller andra
kokta grönsaker .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: