tisdag 8 september 2009

ITALIENSK KALVGRYTA 4 PORT.

Detta är riktig FESTMAT.
Men någon gång i livet
känns det rätt.

Ska vi prova?
1 gul lök
1 purjolök
2 morötter
1 kg kalvlägg
ca 2 cm tjocka
1/2 dl vetemjöl
till panering
salt,peppar
2-3 msk smör
2 dl tärnad rotselleri
3 dl vitt vin eller
buljong
1 burk hela tomater400g
2 klyftor vitlök
2 tsk timjan
2 lagerblad
3 kvistar persilja
GARNERING:
1 citron, skalet
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja

Så här gör DU:
Skär löken i klyftor,
purjolöken i slantar
och morötterna i tärningar.
Vänd kalvläggsskivorna i en
blandning av vetemjöl ,salt
och peppar.
Bryn dem i matfettet i en
stor,tjockbottnad kastrull.
Tillsätt grönsakerna och
späd med vin eller buljong.
Tillsätt tomaterna och
pressa i vitlöken.
Krydda med timjan,lagerblad
och persiljekvistar.
Låt puttra i 45 minuter.
GARNERING:
Blanda samman rivet citronskal,
finhackad vitlök och
finhackad persilja,
strö sedan blandningen
över grytan.
Servera gärna med kokt ris.

osso buco, heter egentligen
denna klassiska italienska
gryta med kalvlägg.
Det går också att använda
fläsklägg om så önskas.

SMAKLIG MÅLTID
OCH
LYCKA TILL !

Jag har smakat dem båda
mmmm,så gott.

Inga kommentarer: