onsdag 30 september 2009

MATIGA PIROGER. 8 ST.

Ja,nu är jag här igen,
det blir så här emellanåt....

Men nu kör vi..

det är alltid käckt att
ha piroger i frysen.

Här är receptet:
DEG:
50 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1dl vetegroddar
1 äggula
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
FYLLNING:
1 gul lök
150 g kryddiga korvar
t ex SALSICCA.
1 msk smör
2 hårdkokta ägg
PENSLING:
ägg
UGN:225 grader.

Så här gör DU:
Blanda ihop degen i en
matberedare eller på
bakbordet.
Låt vila i kylen medan
fyllningen görs.
Skala och hackalöken.
Tärna korven grovt och
fräs tillsammans med lök
i smör.
Skala och hacka äggen och
blanda med fräset.
Kavla ut degen och ta ut
rundlar, 10 cm i diameter.
Lägg på en klick fyllning
och vik ihop.
Tryck till kanten med en
gaffel och pensla med ägg.
GRÄDDA: i 8 minuter.

SALSICCIA, är en köttig korv
kryddad med timjan och vitlök.

Så himla goda .
Gott att ta fram när man
kommer från skolan eller
arbetet.Iväntan på att alla
i familjen
ska äta middag tillsammans.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: