lördag 19 september 2009

SEPTEMBERGRYTA. 4 PORT.

Prova detta då´.

300 g fläskkött
2 gula lökar
1/4 litet vitkålshuvud
2 syrliga äpplen
smör
1 tsk salt
1 1/2 dl buljong
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1 1/2 msk japansk soja
eller kinesisk
1 msk vetemjöl
rikligt med hackad persilja

Så här gör DU:
Strimla köttet.
Skala löken och skär den i klyftor.
och finstrimla vitkålen.
Skala och kärna ur äpplena och
skär dem i små tärningar.
Bryn allt , först köttet och
sedan det övriga i omgångar
i en stekpanna.
Flytta efter hand över det
brynta i en gryta.
Slå på buljong och smaksätt
med kryddor och soja.
Låt det koka upp och sedan
småputtra under lock, ca 25 min.
Red då av med mjölet som rörts ut
i lite kallt vatten.
Låt det koka ytterligare i 4-5 min.
Servera grytan överströdd med
hackad persilja och kokt potatis.
Gärna en grönsallad till.

HOPPAS ATT DET SMAKAR.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: