onsdag 2 september 2009

SMÖRGÅSPEPPARKAKA . 1 ST .

Skär kakan , bred smör på skivorna
och njut denna delikatess till
morgonkaffet eller eftermiddagsteet.
För mej är det barndomsminne .

75 g smör
250 g farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
rivet skal av 1 apelsin
2 1/2 dl naturell yoghurt
1 tsk bikarbonat
500 g vetemjöl

Så här gör DU:
Rör matfett och farin.
Tillsätt ägg,sirap,kanel,
nelikor och apelsinskal.
Häll i yoghurten och sist
bikarbonaten blandad med mjölet.
Slå smeten i en smord och
bröad avlång form ca 2 liter
och grädda kakan i 175 grader
nedersta falsen 40-60 min.

HOPPAS ATT DET SMAKAR.

Inga kommentarer: