fredag 4 december 2009

KORINTKAKA MED KONJAK. CA 20 BITAR

Detta är för mig en riktig
JUL-KAKA.
Den hör alltid till
JUL-DOPPET.

2 1/2 dl korinter
3/4 dl konjak
200 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
UGN:150 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU:
Låt korinerna svälla i konjak,
gärna över natten.
Låt dem rinna av väl på
handduk eller hushållspapper.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget
under vispning.
Blanda korinter och mjöl.
Vänd ner detta i smeten.
Häll smeten i en smord
och bröad form ca 1 1/2 liter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
70-80 minuter.
Kakan ska vara torr inuti.

NJUT av denna goda JUL-KAKA.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: