Återigen ett gammaldags recept
som min farmor gjorde.
1 liten burk ananas
i skivor ca 340 g
1,5 dl lag från ananasen.
2,5 dl socker
150 g blockchoklad
30 g kokosfett
Så här gör DU:
Häll av spadet från ananasen
och mät upp ca 1,5 dl.
Skär ananasen i bitar.
Blanda lag och socker och
koka ananasbitarna i lagen
tills de blir blanka och
klara.
Lägg upp dem på en skärbräda
och låt dem torka,
gärna till nästa dag.
Smält blockchokladen och
kokosfettet i vattenbad.
Doppa ananasbitarna i
chokladen och ställ dem
på aluminiumfolie att stelna.
Förvara dem på torr plats.
Jag tyckte att de var jättegoda
när jag var liten tös.
Och de håller måttet än.
LYCKA TILL, MED PYSSLANDET!
tisdag 21 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar