Återigen, barndomsminnen för mej.
Porösa vetebullar fyllda med
aprikosmos. Smaskens!
50 g jäst
5 dl mjölk
1 ägg
150-200 g smör
1/2 tsk salt
2 dl socker
ca 2 dl vetemjöl
FYLLNING:
2 Barnmatsburkar aprikospure
UGN: 250 grader
PENSLING:
Smält smör och strösocker.
Så här gör DU:
Smula jästen i en degbunke.
Smält fettet ,häll på mjölken
och värm till ca 37 grader.
Rör ut jästen med mjölkblandningen.
Blanda i salt,socker,ägg och det
mesta av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig.
Låt den jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord
och knåda den väl.
Dela den i 36 delar.
Kavla ut varje degbit till en
rund platta.
Lägg en klick aprikospure i mitten
och vik ihop plattan till ett knyte
som formas till en rund bulle.
Lägg bullarna på smorda plåtar
att jäsa ytterligare ca 30minuter.
GRÄDDA bullarna ca 8 min. i mitten
av ugnen.
Lägg dem på galler under bakduk
att kallna.
Pensla dem med smält smör och
rulla dem i socker.
Bullarna går att frysa före glaseringen.
En tant, på våran gata bjöd in alla oss
barn som bodde på där, varje ANNANDAG-JUL
för att få smaka på TOMTE-MORS bullar.
Hon var alltid så snäll.
Hoppas att DU också smakar dessa jättegoda
bullar.
ALL LYCKA TILL!
tisdag 14 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar