Eftersom det INTE är MJÖL i kakan,
blir den saftig,lite tung och
smakar jättegott.
Prova!
3 ägg
socker, samma vikt
som äggen (ca 180g)
150 g hasselnötter
1 tsk bakpulver
UGN:200 grader
Så här gör DU:
Smörj och bröa en form väl,
helst med löstagbar botten.
Väg äggen , ta samma vikt socker
och vispa ägg och socker pösigt.
Mal nötterna och blanda dem väl
med bakpulvret.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda
kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt den svalna innan den stjälps upp.
Kakan går bra att frysa.
TIPS!
Kakan är lämplig som tårtbotten.
LYCKA TILL!
tisdag 14 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar