tisdag 14 december 2010

VERAS NÖTKAKA. UTAN MJÖL.

Eftersom det INTE är MJÖL i kakan,
blir den saftig,lite tung och
smakar jättegott.

Prova!

3 ägg
socker, samma vikt
som äggen (ca 180g)
150 g hasselnötter
1 tsk bakpulver

UGN:200 grader

Så här gör DU:
Smörj och bröa en form väl,
helst med löstagbar botten.

Väg äggen , ta samma vikt socker
och vispa ägg och socker pösigt.
Mal nötterna och blanda dem väl
med bakpulvret.
Rör ner blandningen i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda
kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt den svalna innan den stjälps upp.

Kakan går bra att frysa.

TIPS!
Kakan är lämplig som tårtbotten.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: