tisdag 1 februari 2011

LÄCKRA LAX-LÅDAN. 4 PORT.

Så, nu är jag här igen.
Denna är värt ett försök.

1 klick smör/ margarin
8 kokta skivade potatisar
200 g gravad lax i strimlor
2 msk klippt persilja
2 msk klippt dill
1/2 tsk örtkrydda
+svartpeppar
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Så här gör DU:
Smöra en ugnsform.
Varva skivad potatis med
laxstrimlor,persilja o dill.
Strö lite örtsalt och mal
peppar mellan varven.

Vispa ihop och häll på
ägg och grädde.
Lägg små smörklickar på toppen-
eller använd flytande smör/margarin
som är lätt att ringla över.

GRÄDDA laxlådan ca 30 minuter
i 200 grader tills
äggblandningen stelnat.

Ha gärna med smält smör och
riven pepparrot.
Vid serveringen.

mmmm...så himla gott

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: