mmmmm.... mums fillibabba.
Dags att bjuda svärmor,
detta gillar hon.
3/4-1 kg griskarre¨
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
SÅS:
3 dl STEKSKY+buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äpplemos
1 msk riven färsk PEPPARROT
el 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt ,sv.peppar
1/2 msk kinesisk soja
Till SERVERING,kokta äppelklyftor.
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
SKÖLJ först köttet.
Gnid in köttet med salt o peppar.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stick in en KÖTT-TERMOMETER så
att spetsen kommer mitt i köttet.
Stek tills termometern visar 85 grader.
TID,ca 1 3/4 tim.
Vispa ur formen med lite buljong.
MÄT och SILA skyn i en kastrull.
Koka upp skyn.
Tillsätt grädde,äpplemos och pepparrot.
Rör ut mjölet i lite vatten.
Rör ner det i såsen.
Låt såsen koka 3-5 minuter.
Smaksätt med salt, peppar o soja.
Skär upp köttet.
SERVERA, med såsen,riven pepparrot,
lättkokta äppleklyftor, kokt potatis
och gröna bönor.
TREVLIG SAMVARO!
LYCKA TILL!
Blir det något kvar-frys det.
fredag 11 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar