tisdag 22 mars 2011

KÅLPUDDING. 4 PORT.

Vad gillar DU detta då?
mm...

3 dl kokt Ris
+
3,5 dl vatten
700 g Vitkål
1 msk Smör/Margarin
1dl Vatten
1 Buljongtärning
1 msk Kinesisk Soja
400 g Köttfärs
1 gul medelstor gul Lök
1tsk Salt
2 krm Svartpeppar
ev 1 dl klippt Persilja
2-3 dl Mjölk
Smör till pensling

Så här gör DU:
Ugnsvärme 200 grader.
Börja med att koka riset,om
DU inte har överblivet kokt ris
från tidigare.
Tag bort vissna kålblad och
skär bort kålstocken.
Skär kålen i småbitar.
Bryn smöret i en gryta,
lägg i kålen.
Rör om så att kålen blir
lätt brynt,men absolut inte bränd.

Lös upp buljongtärningen i kokande vatten.
Häll blandningen och sojan i kålkastrullen.
Rör om och låt puttra sakta under lock.
ca 15-20 minuter.
Rör samman köttfärs,hackad lök,ris salt
och peppar och ev persilja.
Arbeta in så mycket mjölk att smeten
blir ganska lös.
Lägg kål i botten av en ugnssäker form
(ca 1,5 liter).
Därefter halva köttfärssmeten,kål,
resten av färsen och resten av kålen.

Pensla överst med lite smält smör.

GRÄDDA i 200 graders ugn på nedersta falsen
så länge att färsen är genomgräddad
och kålen fått fin färg.
Räkna med 30 minuter.
Kokt potatis och lingonsylt är givna tillbehör.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: