mmm...Smaka på!
PAJDEG:
1,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Grahamsmjöl
125 g Smör/Margarin
3 msk kallt Vatten
FYLLNING:
1 stor gul Lök
2 msk Smör/Margarin
300 g Köttfärs
4dl riven Palsternacka
2dl grovriven Morot
1-2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar
1 tsk Timjan
2 Ägg
2 dl Mjölk
3 dl riven Ost.
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Finfördela smöret i mjölet.
Tillsätt vatten och arbeta
snabbt ihop till en deg.
Snabbast i matberedare.
Tryck ut degen i en ugnssäker
form och låt den vila i 15 min.
FÖRGRÄDDA sedan pajskalet mitt
i ugnen i ca 10 minuter.
Skala och hacka löken.
Stek den mjuk i smör på svag värme.
Öka värmen och lägg i köttfärsen.
Smula sönder den med gaffel.
Blanda ner de rivna rotfrukterna.
Smaksätt med salt o peppar o timjan.
Lägg köttfärsröran i Pajskalet.
Vispa samman ägg o mjölk och
häll i formen.
Strö över osten.
GRÄDDA 20-25 minuter eller
tills äggstanningen stelnat i mitten.
Detta är både gott och billigt.
Jag har haft det som Bjudmat,
det var jättelyckat.
Så DU, var inte rädd för att prova.
LYCKA TILL.
Å" TREVLIG SAMVARO.
tisdag 22 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar