tisdag 22 mars 2011

KÖTTFÄRSPAJ MED ROTFRUKTER. 4-6 PERSONER.

mmm...Smaka på!

PAJDEG:
1,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Grahamsmjöl
125 g Smör/Margarin
3 msk kallt Vatten

FYLLNING:
1 stor gul Lök
2 msk Smör/Margarin
300 g Köttfärs
4dl riven Palsternacka
2dl grovriven Morot
1-2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar
1 tsk Timjan
2 Ägg
2 dl Mjölk
3 dl riven Ost.

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Finfördela smöret i mjölet.
Tillsätt vatten och arbeta
snabbt ihop till en deg.
Snabbast i matberedare.
Tryck ut degen i en ugnssäker
form och låt den vila i 15 min.
FÖRGRÄDDA sedan pajskalet mitt
i ugnen i ca 10 minuter.
Skala och hacka löken.
Stek den mjuk i smör på svag värme.
Öka värmen och lägg i köttfärsen.
Smula sönder den med gaffel.
Blanda ner de rivna rotfrukterna.
Smaksätt med salt o peppar o timjan.
Lägg köttfärsröran i Pajskalet.
Vispa samman ägg o mjölk och
häll i formen.
Strö över osten.

GRÄDDA 20-25 minuter eller
tills äggstanningen stelnat i mitten.

Detta är både gott och billigt.
Jag har haft det som Bjudmat,
det var jättelyckat.

Så DU, var inte rädd för att prova.
LYCKA TILL.
Å" TREVLIG SAMVARO.

Inga kommentarer: