lördag 2 april 2011

AIOLI-- VITLÖKSMAJONNÄS. 4PORT.

Har DU provat att göra detta någon gång?

1-2 vitlöksklyftor
1 äggula
1 tsk osötad senap
1 krm salt
1/2 dl olja

Så här gör DU:
Pressa vitlöken och
blanda den med äggula,
senap och salt.
Tillsätt oljan droppvis
under omrörning.

En klick AIOLI i fisksoppan
gör susen.

FISKSOPPA 4 PORT.

300 g torskfile
1/2 - 1 purjolök
2 morötter
1 liten fänkål
2 tomater
1 msk olivolja
1/2 pkt saffran
ca 7 dl fiskbuljong
100 g sockerärter
250 g räkor med skal

Så här gör DU:
Skär fisken i mindre bitar.
Strimla purjolöken.
Skala och skär morötterna
i tändsticksstora strimlor.
Skär fänkålen i tunna skivor.
Skålla och skala tomaterna.
Ta bort det mesta av kärnorna
och tärna tomatköttet.
Fräs saffran i oljan.
Tillsätt grönsakerna och
låt fräsa några minuter.
Häll på fiskbuljongen och
låt koka upp.
Lägg i fisken och låt soppan
sjuda några minuter tills fisken
har vitnat.
Lägg i sockerärterna .
Skala räkorna och lägg i dem.
Hetta upp soppan utan att koka.
Smaka av med salt o peppar.
SERVERA BUMS-MED EN GÅNG!
mmmm....så goottt!

Inga kommentarer: