lördag 2 april 2011

UGNSBAKAD LAX MED KRYDDIGT TÄCKE. 4 PORT.

Hej,allesammans nu är jag igång igen!

Ska vi prova detta.

Vi tyckte det blev gott med
bladpersilja blandat med några
msk färsk timjan och basilika.
Men DU kan välja vilka örtkryydor
DU tycker om.

4 laxfiler ca 100g/st
1 dl fiskbuljong
el vitt vin
1 skiva vitt bröd
(gärna lite torrt)
1 tsk salt
1 1/2 dl färskriven
parmesanost
2 dl finskurna örtkryddor
nymalen vitpeppar

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxbitarna i en form
och häll på vin eller buljong.
Smula brödet i en bunke och
blanda med ost,örtkryddor,
salt och peppar.
Fördela blandningen på
laxbitarna.
Sätt in i ugnen i 15-20 min.

SERVERA med potatis och
lättkokta sockerärter
eller broccoli-buketter.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: