söndag 24 juli 2011

FESTLIGA MOCCARUTOR. 16 RUTOR.

En riktig dröm för alla choklad-och kaffeälskare.

2 dl sötmandel
200 g mörk choklad
3/4 msk frystorkat kaffepulver
200g smör/margarin,rumsvarmt
3 dl farinsocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl MAJSMJÖL
SMAKSÄTTNING-och GARNERING:
1 msk kallt starkt kaffe
ca 2 1/2 dl vispgrädde
UGN:175 grader.

Så här gör DU:
MAL mandeln.
Smält chokladen tillsammans
med kaffepulvret och låt det
svalna något.
RÖR smör och farinsocker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
under kraftig vispning.
Rör ner mandel,vaniljsocker,
majsmjöl och den smälta chokladen.
HÄLL smeten i en smord form
ca 25x25cm.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
i 30-40 min.
Låt svalna.
GÖR små hål i kakan med en
provsticka och häll kaffet
över kakan.
LÅT kakan stå och dra 1 tim.
SKÄR kakan i rutor.
Spritsa grädde och sikta
kakaopulver över kakan
före servering.

DENNA KAKA ÄR GLUTENFRI.

TREVLIG SOMMAR!

Inga kommentarer: