söndag 24 juli 2011

VÅRAN LUNCH-PAJ. 2 PORT.

Gör jag ibland,på det jag har hemma.
Så här blev det idag.

PAJ-DEG:
2 dl vetemjöl
50 g smör
2-3 msk vatten
FYLLNING:
1 liten gul lök
1 liten purjolök
100 g champinjoner/kantarell
2 tsk matfett
2 ägg
1 1/2 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1 krm sv.peppar
1/2 tsk timjan
2 msk hackad persilja
1/2 dl riven ost(17%)
TILLBEHÖR:
Tomater
UGN:225 GRADER

Så här gör DU:
Hacka ihop mjöl och smör.
Tillsätt vatten,arbeta samman
till en deg.
Tryck ut i en liten pajform
eller 2 portionsformar.
Förgrädda pajdegen i 10 min.
Skydda kanterna med folieremsor.

SKALA och skiva gul lök,
och skiva purjo och
champinjoner/kantareller.
FRÄS lök och svamp i matfettet
i en stekpanna, på ganska
svag värme.
VISPA ihop ägg,mjölk,salt
och kryddor.
LÄGG lök och svamp i paj-skalet,
häll på äggstanningen och
strö över osten.
GRÄDDA i ugnen tills fyllningen
stelnat och fått fin färg,20-25 min.

SERVERA med tomater.
SMAKLIG MÅLTID!
TREVLIG SOMMAR!

Inga kommentarer: