fredag 5 augusti 2011

BLÅBÄRSMARMELAD.

Även om NI inte hittat så mycket blåbär
kan NI alltid göra 1 BURK GOD MARMELAD.

Det här behöver DU:
1 1/2 LITER BLÅBÄR
( ca 1 kg)
pressad saft av 1/2 citron
rivet skal av 1/2 citron
1 kanelstång
8-9 dl strösocker

Så här gör DU:
Rensa bären väl,spola dem i kallt vatten
och slå dem i en syltgryta varvat med sockret.
Tillsätt citronsaften och det rivna skalet
och lägg i kanelstången.

Hetta upp grytan sakta.
Rör om så att sockret löser sig.
Småkoka utan lock tills bärmassan
tjocknar.
Det tar 30-45 minuter.
KOM IHÅG: Marmeladen tjocknar
även när den kallnar.
SKUMMA VÄL.(ta bort skummet som flyter upp till ytan)

Ta bort kanelstången,
ös upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

OBS! För att marmeladen ska hålla bättre
häll i 1/2 DL C-VITAMINBRUS)

Det gör jag i saft,sylt o marmelad.
LYCKA TILL!

Nu känner man sig riktigt duktig.
Dessutom är hemmagjort alltid go'ast.Eller hur...

Inga kommentarer: