torsdag 4 augusti 2011

GRILLAT MARULKSPETT MED GURKA I CREME FRAICHE. 4 PERS.

Hej igen,nu kommer jag med ett recept
som jag inte ätit på länge,men jag
minns det som jättejättegott!

Så varsågoda!
800 g marulksfile
eller
annan fast fisk
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
salt+peppar
1 tsk olja
citron
1/2 savoykål
1 dl okokt ris
1/2 gurka
4 tomater
1 msk hackad gräslök
4 msk creme fraiche
krasse

Så här gör DU:
Skär marulken i skivor
om 2 cm.
Salta o peppra dem lite runt om.
Skär paprikorna i bitar och varva
marulk och paprika på grillspett.
Pressa lite citron över och ställ
dem kallt.

Skålla och skala tomaterna.
Ta bort kärnhuset och hacka
tomatköttet grovt.
Blanda med creme fraiche
och gräslöken.

Skala och kärna ur gurkan,
skär den på längden och
sedan tvärs över i bitar.
Koka gurkbitarna en minut
i saltat vatten.
Sila bort vattnet och blanda
gurkbitarna med creme fraiche
när de kallnat.

Strimla savoykålen och koka den
ett ögonblick i saltat vatten.

Koka riset och blanda det med
kålstrimlorna.
Håll det varmt.
(lägg ett hushållspapper över riset,sätt på locket
så håller det sig varmt)

Hetta upp en grillpanna.
Pensla spetten med oljan och
grilla dem ca 5 minuter
på varje sida.
SERVERA GENAST.

SMAKLIG MÅLTID!
och fortsatt TREVLIG SOMMAR!

Inga kommentarer: