lördag 20 augusti 2011

LYCKAD LAXPYTT. 4 PORT.

Hej!
Nu är jag här igen.
Ska vi kolla på denna
är den go' eller är den go'
den är göragoo'.

Festlig pytt på laxfile
tillsammans med fänkål
och purjolök.
På toppen en rejäl sked
med färskost smaksatt
med Sikrom.
mmmm...

350 g laxfile
1 fänkål
1/2 purjolök
2 dl coctailtomater
6 dl tärnad potatis
2 msk smör/margarin
salt o peppar
rivet skal av 1/2 citron

SIKROMSFÄRSKOST:
125 g naturell färskost
1 msk finhackad schalottenlök
50 g Sikrom.

Så här gör DU:
Skär Laxen i kuber.
Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min.
Låt den rinna av.

Skär fänkålen i tärningar och
purjolöken i strimlor.
Halvera tomaterna.

Stek potatisen och fänkålen
mjuk i smöret.
Tillsätt purjon och fräs
ytterligare ett par minuter.
Krydda med salt o peppar.
Vänd FÖRSIKTIGT ner laxkuberna,
tomaterna och det rivna citronskalet.

Rör samman färskosten med löken
och rommen.

LYCKA TILL!
och
en GOD MIDDAG!

Inga kommentarer: