fredag 12 augusti 2011

ÖRTDOFTANDE RÄKRIS. 4 PORT.

Att servera en sallad med
ris och räkor är alltid uppskattat.

3 dl jasminris
1 kg räkor med skal
1 salladshuvud
ev lite rosesallad
225 g frysta gröna ärtor
225 g fryst grön sparris
1 dl färska örter
1 dl riven parmesanost

SÅS:
100 g philadelphia ost
2 dl creme fraiche
1 dl hackad basilika
el 1 msk torkad
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

Så här gör DU:
Koka riset enl förpackningenens
anvisningar.
Låt det svalna.
Skala räkorna.
Strimla salladen fint.

Koka ärter och sparris
enl anvisningarna på förpackningen.

Blanda ris,räkor,sallad,ärter,
sparris och örter.
Hyvla parmesan-osten över sist.

SÅS:
Vispa ost och creme fraiche
med el-visp.
Rör ner basilikan i ost-
blandningen.
Pressa i vitlöken och smaka av
med salt.

Recepten som handlar om RÄKOR
bjöd vi på för ett tag sen.
Vilket var ett lyckat kast.

PROVA DU OCKSÅ!
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: