söndag 25 september 2011

LÅDA -PUDDING MED MORÖTTER O' KÅLROT. 4 PERS.

Nu när hösten börjar närma sig
tycker jag det är gott med
rotfruktslådor.
Vill DU också prova?

4-5 morötter
1/2 kålrot
1 gul lök
2 msk smör/margarin
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk örtsalt

Så här gör DU:
SKALA och grovriv morötter,
kålrot,o'lök.
Fräs först kålrot nästan mjuk
i smör i en stekpanna.
Lägg över på ugnssäkert fat.
Fräs sen morot och lök och
lägg också det på fatet.
VISPA samman ägg,mjölk,salt o'
kryddor.
Häll äggstanningen över det
frästa på fatet.
GRÄDDA:i 200 GRADER,
tills det stelnat,ca 25 min.
SERVERA som ensamrätt eller
till korv,skinka, köttbullar,
det räcker då till 5-6 personer.

OBS! För 2 personer,fräs hälften
av grönsakerna.
Häll en äggstanning på 2 ägg och
2 dl mjölk,lite salt och peppar
direkt över grönsakerna i pannan.
KOKA under lock på svag värme ca 10 min.

KLART!
SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: