tisdag 20 september 2011

KALOPS MED RÖDBETOR. 4 PORT.

Helrätt med kalops!

KALOPS, väcker minnen,från
barndomens söndagsmiddagar.
Väl värt att göra.

800 g grytbitar av nötkött
t ex högrev
smör och olja till stekning
salt o peppar
2 gula lökar,skivade
2-3 morötter,skivade
höns eller grönsaksbuljong
5-7 dl vatten
1 lagerblad
1/2tsk timjan
8-10 kryddpepparkorn
2 msk maizenamjöl el
maizena redning
TILL SERVERING:
kokt potatis och
inlagda rödbetor.

Så här gör DU:
HETTA upp en stekpanna med
både olja och smör.
Lägg i köttbitarna lite efter hand
och bryn dem väl runt om så att de
får mörk vacker färg.
Strö på salt och vrid några tag med
pepparkvarnen.
Lägg över köttet i en stekgryta.
BRYN lök och morötter i samma panna.
Lägg över i grytan.
HÄLL lite buljong i pannan och fräs ur
pannan.
TILLSÄTT buljong så att det täcker köttet.
Lägg i kryddorna och rör om.
Koka kalopsen på svag värme under lock
tills köttet känns mört ca 45-55 min.
Smaka av med salt och peppar.
RED av med maizenamjöl,utrört i lite
vatten,så att det blir simmig
konsistens på såsen.

BJUD SVÄRMOR PÅ DETTA!
Det uppskattar hon.

ALL LYCKA TILL!

Inga kommentarer: