Av väninnan BRITT fick jag det här
receptet på PÄRONKAKA för många år
sedan.
Hoppas att NI tycker lika mycket
om kakan som BRITT och jag gör!
5-6 Päron,förvälda
eller på burk (stor burk)
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
100 g mald sötmandel
4 mald BITTERMANDLAR
1 påse flagad mandel
UGN:200 grader
Så här gör DU:
Lägg de avrunna päronen i en
smord och bröad form(kokosflingor)
med löstagbar botten.
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget,
och rör kraftigt.
Rör ner mandeln blandat med mjölet.
Häll smeten över päronen,strö över
flagad mandel och grädda mitt i ugnen
ca 35 minuter.
SERVERA kakan ljummen,gärna med en
klick vispad grädde eller halvsmält
glass.
Kakan går bra att frysa.
LYCKA TILL!
söndag 23 oktober 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar