söndag 23 oktober 2011

PÄRONHONUNG.

Hej, nu är jag igång igen.
Hoppas at NI hittar något recept
som passar ER.
Tänkte ta några PÄRON-RECEPT,
Det är väl några som har en del
Päron från egen skörd,men kanske
vill ha något nytt recept
och alla Vi andra också.

KolLegan SIW, har gett mig det här
läckra receptet på en annorlunda
marmelad.

1 1/4 kg Päron
1 burk ananasskross (430g)
8 dl socker
rivet skal av 1 citron
2 msk C-VITAMIN(BRUSTABLETT I VATTEN)

Så här gör DU:
Skala päronen och skär frukten i småbitar.
Blanda alla ingredienserna i en gryta och
koka sakta utan lock tills moset är blankt
och smidigt,ca 30-40 minuter.
Tillsätt C-VITAMIN och häll upp marmeladen
på varma burkar.
Marmeladen förvaras kallt.
(c-vitamin har jag istället för konserveringsmedel)

Så, LYCKA TILL!

Inga kommentarer: