Dom här är goda, med KÖRSBÄR i
är de extra goda.
Men DU kan ta vilka bär som DU gillar.
Om DU byter ut vetemjölet mot
potatismjöl blir muffinsen GLUTENFRIA.
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl(potatismjöl)
2 ägg
3-4 dl körsbär/klarbär
Så här gör DU:
SMÄLT matfettet.
Låt svalna.
Blanda matfett,socker,vetemjöl
och ägg i en skål.
Rör smeten slät.
Låt frysta bär bli halvtinade.
Använd microvågsugnens
upptiningsläge så blir bären
precis lagom tinade.
OLJA in fördjupningarna i
en muffinsplåt eller använd
pappersformar.
Häll i smeten och fördela
bären ovanpå.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
Låt svalna i formarna.
Mysstund med barn'a kanske?
LYCKA TILL!
söndag 16 oktober 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar