söndag 16 oktober 2011

MUFFINS 12 ST.

Dom här är goda, med KÖRSBÄR i
är de extra goda.
Men DU kan ta vilka bär som DU gillar.
Om DU byter ut vetemjölet mot
potatismjöl blir muffinsen GLUTENFRIA.


100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl(potatismjöl)
2 ägg
3-4 dl körsbär/klarbär

Så här gör DU:
SMÄLT matfettet.
Låt svalna.
Blanda matfett,socker,vetemjöl
och ägg i en skål.
Rör smeten slät.
Låt frysta bär bli halvtinade.
Använd microvågsugnens
upptiningsläge så blir bären
precis lagom tinade.
OLJA in fördjupningarna i
en muffinsplåt eller använd
pappersformar.
Häll i smeten och fördela
bären ovanpå.
GRÄDDA mitt i ugnen i 225 grader
ca 10 minuter.
Låt svalna i formarna.

Mysstund med barn'a kanske?

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: