måndag 9 april 2012

PERSILJEGURKA. 10 PORT.

Åååå,detta är ett barndomsminne för mej.
Gurkan serverades till skinkstek eller
något annat kött.
mmmm...så himla gott!

Prova DU också.
1 Medelstor färsk gurka
ca 500 g.

LAG:
3/4 dl ättiksprit 2 1/2 dl vatten
3/4 dl socker
1 krm vitpeppar
1 dl finklippt persilja.

Så här gör DU:
Skär gurkan i tunna skivor.
Blanda ättikspriten med vattnet,
sockret och vitpepparn.
Rör då och då tills sockret
har löst sig.
Lägg gurkan i en fin skål.
Häll lagen över gurkan och
blanda ner persiljan.
Låt gurkan stå ett par timmar
före serveringen.

Tänk vad gott till sommarens grillning
att bjuda på denna underbart goda inläggning.
HEMMAGJORD DESSUTOM!

ALL LYCKA TILL!

Inga kommentarer: