tisdag 9 oktober 2012

TOSCATÅRTA.

Ska vi prova denna,så jättegod är den.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel.

Så här gör DU:
Vispa ägg och socker tills det pöser-
bäst är att använda elvisp.
Tillsätt mjölet, som först blandats
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält avsvalnat fett.
Häll smeten i en väl smord o mjölad form
och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme
i ca 25 minuter.
Gör under tiden glasyren genom att lägga alla
ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det ej komma
i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
Bred ut glasyren över den knappt färdiga
kakan och grädda ytterligare i 10 minuter,
eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg.

KLART!
Låt svalna något,bjud sedan till kaffet.
mmmm....läcker är den.
(alla grabbar är förtjusta)
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: