Jättegoda mmm...
50 g jäst
3 dl vatten
250 g kesella 10%
2 morötter
1 pkt lev gott-havre
UGN:250 grader.
Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke och
häll över fingervarmt vatten.
Rör tills jästen löst sig.
Rör ner kesellan.
SKALA och riv morötterna fint,
blanda ner i degspadet.
TILLSÄTT mjölet,men spara lite
till utbakningen.
Arbeta degen väl och låt den jäsa
enl. anvisning på mjölpåsen.
BAKA ut till runda bullar och låt
jäsa enl.anvisningen på mjölpåsen
GRÄDDA 10 MIN.
Jag bytte ut en del av degspadet
mot kesella för jag tycker det blir
saftigare då.
Om DU inte vill ha kesella tag då 5 dl vatten
istället för 3 dl.
LYCKA TILL!
fredag 30 november 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar