fredag 30 november 2012

SAFTIGT MOROTSBRÖD. 20 BULLAR.

Jättegoda  mmm...

50 g jäst
3 dl vatten
250 g kesella 10%
2 morötter
1 pkt lev gott-havre
UGN:250 grader.
Så här gör DU:
SMULA  jästen i en bunke och
häll över fingervarmt vatten.
Rör tills jästen löst sig.
Rör ner kesellan.
SKALA  och riv morötterna fint,
blanda ner i degspadet.
TILLSÄTT  mjölet,men spara lite
 till utbakningen.
Arbeta degen väl och låt den jäsa
enl. anvisning på mjölpåsen.
BAKA  ut till runda bullar och låt
jäsa enl.anvisningen på mjölpåsen
GRÄDDA 10 MIN.

Jag bytte ut en del av degspadet
mot kesella  för jag tycker det blir
saftigare då.
Om DU inte vill ha kesella  tag då 5 dl vatten
istället för 3 dl.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: