Den här kakan blir GLUTENFRI om whiskyn
byts mot likör eller lite juice.
225 g mörk choklad
2 msk kaffepulver
225 g smör
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
5 ägg
2 dl mandel
2 1/2 dl majsmjöl
INDRÄKNING:
3 msk whisky
GLASYR:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk kaffepulver
GARNERING:
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk farinsocker
el. siktad kakao
UGN: 175 grader.
Så här gör DU:
SMÄLT choklad och kaffepulver
över vattenbad.
Låt svalna lite.
RÖR smör ,strö-och farinsocker
poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa
ordentligt mellan varje.
Mal mandeln och blanda med
majsmjölet.
Vänd ner blandningen växelvis
med chokladen i äggsmeten.
HÄLL smeten i en smord form ,
ca 20 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Kakan ska vara precis torr inuti.
Låt den svalna.
STICK små hål i kakan och stänk
över whisky.
SMÄLT choklad,grädde och kaffe
över vattenbad.
Glasyren ska svalna och bli trögflytande
innan den bredes på kakan.
Garnera med vispad grädde.
Sikta över farin eller kakao.
Nu är det klart .
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
mmm.... så himla god.
måndag 10 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar